DLBCL IPI, AAIPI ve CNS IPI HESAPLAYICI International Prognostic Index (IPI)Large B-Hücreli Lenfoma / DLBCL Prognostik Risk Hesaplayıcısı 1. Hastanın yaşı Yaş >60 olması 1 puandır. 2. Serum LDH düzeyi Laboratuvar normal üst sınırının üzerinde olması 1 puandır. 3. ECOG performans durumu ECOG ≥2 olması 1 puandır. 4. Hastalık evresi Evre III veya IV olması 1 puandır. 5. Ekstranodal tutulum sayısı İki veya daha fazla ekstranodal bölge tutulumu 1 puandır. IPI Skoru 0 Düşük Risk IPI 0–1 0–1 Düşük 2 Düşük-Orta 3 Yüksek-Orta 4–5 Yüksek Age-Adjusted International Prognostic IndexaaIPI — Large B-Hücreli Lenfoma / DLBCL Risk Hesaplayıcısı 1. Serum LDH düzeyi Laboratuvar normal üst sınırının üzerinde olması 1 puandır. 2. ECOG performans durumu ECOG performans skorunun 2–4 olması 1 puandır. 3. Hastalık evresi Ann Arbor/Lugano evre III veya IV olması 1 puandır. aaIPI Skoru 0 Düşük Risk aaIPI 0 0 Düşük 1 Düşük-Orta 2 Yüksek-Orta 3 Yüksek aaIPI nedir? Age-adjusted IPI; klasik IPI'den yaş ve ekstranodal tutulum sayısının çıkarılmasıyla, LDH, ECOG performans durumu ve hastalık evresine dayalı olarak hesaplanan 0–3 puanlık prognostik skordur. CNS International Prognostic IndexCNS-IPI — DLBCL Santral Sinir Sistemi Relaps Risk Hesaplayıcısı 1. Hastanın yaşı Yaş >60 olması 1 puandır. 2. Serum LDH düzeyi LDH'nin laboratuvar normal üst sınırının üzerinde olması 1 puandır. 3. ECOG performans durumu ECOG performans skorunun 2–4 olması 1 puandır. 4. Hastalık evresi Evre III veya IV hastalık 1 puandır. 5. Ekstranodal tutulum sayısı İki veya daha fazla ekstranodal bölge tutulumu 1 puandır. CNS-IPI'ye Özgü Ek Faktör 6. Böbrek ve/veya adrenal bez tutulumu Renal veya adrenal tutulum bulunması 1 ek puandır. CNS-IPI Skoru 0 Düşük Risk CNS-IPI 0–1 CNS-IPI 0–1 Düşük Risk CNS-IPI 2–3 Orta Risk CNS-IPI 4–6 Yüksek Risk Yüksek CNS-IPI riski CNS-IPI skoru 4–6 arasındadır. Hastanın klinik özellikleri, ekstranodal tutulum bölgeleri ve başlangıç CNS değerlendirmesi birlikte ele alınmalıdır. CNS-IPI nasıl hesaplanır? Klasik IPI'nin beş faktörüne böbrek ve/veya adrenal bez tutulumu eklenir. Böylece toplam skor 0–6 arasında değişir. |
|
2 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |